0380-418 00 info@bergfoths.se

Om Bergfoths grafiska

Från pappershandel till tryckeri

En mer än 100-årig historia

Företaget har funnits sedan november år 1917 då företagets grundare, Rudolf Andersson öppnade en Cigarr och Pappershandel, på Köpmansgatan 10 i Aneby. I anslutning till affären startades något senare ett litet tryckeri, där man utförde lite småtryck, som t.ex. bröllops- och begravningsprogram.

1934 kom Gustaf Bergfoth från Gränna till Aneby, för att hjälpa Rudolf Andersson med tryckeriet. År 1948 övertog Gustaf och Elvy Bergfoth företaget efter Rudolf Andersson. Företaget var kvar i samma lokaler på Köpmansgatan fram till början av 60-talet. Tryckeridelen började expandera och man behövde större utrymmen. Tryckeridelen flyttades därför till en ny byggnad hemma på Gustaf Bergfoths tomt. Bok- och Pappershandeln som var kvar på Köpmansgatan fick också på så sätt betydligt större utrymme.

1976 var en milstolpe i företagets historia. Då såldes Bok- och Pappershandeln och man satsade i stället helhjärtat på tryckeriet som vid samma tillfälle ändrade företagsnamnet till Bergfoths Grafiska AB. På södra industriområdet byggdes en ny lokal där verksamheten fortfarande har sitt säte, men nu har nya ägare tillkommit i företaget.

köpmangatan Aneby